Ha’ tålmodighed

Rikke-Norup.jpg

Rikke Norup uddannet professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik. De sidste 6 år har hun levet af at undervise. Hun underviser primært ældre mennesker og på hensyntagende hold for gigtramte, sclerose, ryglidelser, genoptræning efter operationer mm.

”Jeg bruger digital læring ved at optage mig selv på video. Jeg laver små videoer af cirka 10 minutters varighed. Videoerne er lavet målrettet til mine elevers individuelle skavanker.

Jeg fik ideen til at lave videoerne sidste sommer, efter en elev spurgte mig om jeg ikke kunne skrive øvelserne ned til hende, så hun kunne bruge dem i løbet af sommeren. Her kom jeg til at tænke på, at de ville have meget mere glæde af en video. Mine elever er glade for, at videoerne er forholdsvis korte (10 min), så de kan nå det i deres hverdag uden at skulle sætte en halv eller hel time af.

Jeg optager videoen med min tablet, som står på bordet. Så lægger jeg videoen ind på Youtube, gemt så kun mine elever kan få linket og se den. Linket sender jeg via Youtube på en mail til eleverne. Det eneste, kursisten skal, er at åbne deres mail og klikke på et link. Det kan de forholde sig til. Det må ikke være for kompliceret, når man har med ældre mennesker at gøre. 

Hvis man skal i gang med at lave disse videoer til ældre mennesker så er mit råd:

1) Sæt dem grundigt ind i hvad de skal gøre, og hvor nemt det er, vis dem et eksempel på din smartphone, som du tager med i undervisningen. Mange giver ellers op på forhånd, da deres kendskab til nettet, herunder Youtube er begrænset.

2) Hav tålmodighed ift. at få det til at få det op at køre. Det tog cirka et halvt år at overbevise kursisterne om, at det er nemt at hente videoen, og at man hurtigt kan få tilgang til den i sin hverdag.

3) Lav korte videoer og med langsomme og enkle øvelser.”

dof